Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (267 words)

OTVORENA IZLOŽBA AK. SLIKARA GORANA KUJUNDŽIĆA – GEOMETRIJA PROŽETOSTI

20220712_192512

OTVORENA IZLOŽBA AK. SLIKARA GORANA KUJUNDŽIĆA – GEOMETRIJA PROŽETOSTI

U Gradskom muzeju Vukovar u utorak, 12. srpnja2022. otvorena je izložba Geometrija prožetosti, ak. slikara i grafičara Gorana Kujundžića iz Subotice.

Goran Kujundžić rođen je 1976. u Subotici. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika u klasi profesora Miroslava Šuteja. Doktorirao je 2014. godine na istoj akademiji. Zaposlen je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti kao izvanredni profesor. Nagrađen je od Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za izuzetan uspjeh tijekom studija i diplomskog rada. U sklopu CEEPUS-ove razmjene studenata, boravio na Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (Moholy-Nagy University of Art and Design), Budimpešta, Mađarska. Izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama u Osijeku, Zagrebu, Kninu, Vukovaru, Vinkovicima, Opatiji, Požegi, Šibeniku, Belom Manastiru, Novoj Gradiški, Zaboku te inozemstvu u Austriji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Srbiji, Rumunjskoj i Turskoj. Osnovni likovni medij kojim se bavi je crtež.

U Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar izloženo je 20 crteža uz nekoliko video projekcija koje s izloženim umjetninama stvaraju jedinstvenu cjelinu.

Izložbu prati katalog kojeg je likovno oblikovao Zoran Šimunović, kustos Gradskog muzeja Vukovar, ujedno i kustos izložbe i autor likovnog postava.

Na otvorenju izložbe govorila je Ružica Marića ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar ističući važnost kontinuiteta likovnih izložbi koje daju presjek stvaralaštva hrvatskih likovnih umjetnika. Autor Goran Kujundžić pozdravio je sve uzvanike i zahvalio se Gradskom muzeju Vukovar na suradnji te istakao način formiranja djela gdje mu je većinom kao inspiracija poslužio tekstiliz etnografskog fundusa Muzeja Slavonije s kojeg preuzima motive, razgrađuje ih te ponavljanjem linearnih oblika stvara optičke efekte potencirajući crno – bijele odnose.

Izložba je otvorena do 21. kolovoza 2022. godine. 

OTVORENJE IZLOŽBE TOMISLAVA OSTOJE
Goran Kujundžić - Geometrija prožetosti

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731