Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (192 words)

Izložba ''Djetinjstvo u Županji 60-ih''

Screenshot_10

Prigodom Dana grada Županja, u petak 23. kolovoza 2019. godine u 19.00 sati, u zgradi Muzeja Čardak, otvara se izložba ''Djetinjstvo u Županji 60-ih''. Zaplovite zajedno s nama u nedavnu prošlost županjske svakodnevice koja je do sada bila relativno slabo istraživana.

Osim predmeta, u izložbu je utkano i individualno sjećanje te priče županjskih građana koji su se odazvali na javne pozive i tako pripomogli ostvarenju iste. Djetinjstvo je najljepše razdoblje u životu čovjeka, a ova tema bi jednako tako mogla privući i najmlađi uzrast kako bi se upoznali s djetinjstvom svojih roditelja, baka i djedova. Zaboravljena igračka u kutiji u podrumu pored prvih rola, stara školska torba i pernica na tavanu, najdraža slikovnica i mnoge druge uspomene iz djetinjstva čekaju da ih se ponovo prisjetimo.

Provedite ugodan početak vikenda uz melodije Ive Robića, Vice Vukova, Josipe Lisac, Gabi Novak, ali i mnogih drugih evergreena toga vremena koje će svirati mladi županjski trojac "Dva i pol muškarca". Da nam službeni dio otvorenja također protekne u ugodnom ozračju, pobrinut će se naša mlada glumica Katarina Šestić s Umjetničke akademije Osijek.

Izložbu možete posjetiti do 1. listopada 2019. godine.

Veselimo se Vašem dolasku, Vaš Zavičajni Muzej ''Stjepan Gruber''.

Radionica za djecu
OTVORENA IZLOŽBA ĐANINA BOŽIĆA

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731