Sekcija povjesničara umjetnosti

Jučer su se u Gradskom muzeju Virovitica sastali članovi Sekcije povjesničara umjetnosti istočne Hrvatske.

Sekcija povjesničara umjetnosti inače djeluje u sastavu Muzejske udruge istočne Hrvatske, te broji članove iz mnogobrojnih muzeja i galerija  istočne Hrvatske.

Ove godine domaćica Sekcije je bila Mihaela Kulej ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica. Druženju su prisustvovali kustosi iz Muzeja Slavonije i Galerije likovnih umjetnosti iz Osijeka, Muzeja Brodskog Posavlja i Galerije umjetnina grada Slavnoskog Broda, Zavičajnog muzeja Našice, Gradskog muzeja Nova Gradiška i Muzeja đakovštine.

Rad Sekcije vodila je predsjednica Silvija Lučevnjak (Zavičajni muzej Našice) gdje su se muzealci bavili pitanjima struke, podnijeli Izvješća o radu u vremenu od posljednjeg sastanka Sekcije, razmijenili iskustva i publikacije, te dogovorili daljne međumuzejske suradnje.

Nakon radnog dijela razgledali su izložbu Mirka Ilića Strip/ilustracija/dizajn/multimedija 1975.-2008. koja je postavljena u Gradskom muzeju Virovitica i baroknu crkvu sv. Roka.


                                                                                      Mihaela Kulej, prof.

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731