Muzejska olimpijada

Pokretanje Muzejske olimpijade inicirao je Gradski muzej Vinkovci, potaknut temom Međunarodnog dana muzeja 2001. godine – Muzeji i razvoj zajednice.
Tako se na Muzejskoj olimpijadi svake dvije godine druži, razvija i natječe muzejska zajednica Slavonije i Baranje.

Prvobitna zamisao je bila da se svake godine Olimpijada održi u drugom gradu, no Gradski muzej Vinkovci je na sebe preuzeo bijenalnu organizaciju natjecanja u snazi i dovitljivosti muzejskih profesionalaca na sportskim terenima izletišta „Sopot“ u Vinkovcima. Vrijeme održavanja igara je, sukladno s inicijalnom idejom, uoči ili na dan obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.

Broj disciplina ovisi o broju prijavljenih. Budući da u ovim igrama vrijedi geslo „važno je sudjelovati“, svi sudionici dobivaju Zahvalnicu. No, za one koji u natjecanju osvoje jedno od prva tri mjesta dobivaju i medalju (zlatnu, srebrnu i brončanu) kao što to biva na svim olimpijskim igrama.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.muih.hr/o-nama/muzejska-olimpijada#sigProIdd896459562

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731