Izložba «Samo staj pa gledaj»

u četvrtak 22. listopada 2009. godine s početkom u 12 sati održat će se tiskovna konferencija povodom otvaranja nove izložbe u Muzeju Slavonije. Izložba "Samo staj pa gledaj!

- secesija i art deco u tradicijskoj kulturi brodskog Posavlja" gostujuća je izložba Muzeja Brodskog Posavlja, autora etnologa Zvonimira Toldija koja će biti svečano otvorena u Muzeju Slavonije 23. listopada 2009. s početkom u 19. sati.

"Izložba je mali prilog očuvanju od zaborava jednog nepovratnog doba prožetog europskim duhom, doprinos prepoznavanju i valoriziranju secesijskog razdoblja u tradicijskoj kulturi brodskog posavlja, otkrivanju ljepote, zaboravljenog sjaja, dostojanstva i reprezentativnosti secesije i art decoa, onoga što je od gospocke mode još uvijek ostalo u seoskoj sredini." (Zvonimir Toldi)

Na konferenciji će biti nazočni autor izložbe g. Zvonimir Toldi, ravnatelj Muzeja Slavonije g. Mladen Radić, kustosice Etnografskog odjela gđa Vlasta šabić i gđica Ana Wild.

S veseljem Vas očekujemo i veselimo se suradnji s Vama.

 

muzejski pedagog                                           ravnatelj
Denis Detling, prof.                                     Mladen Radić, prof

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731