Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (246 words)

NASTAVIT ĆE SE… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj - otvorenje izložbe u Muzeju likovnih umjetnosti

cover-s-tekstom

U Muzeju likovnih umjetnosti otvorenje izložbe: NASTAVIT ĆE SE… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj održat će se 25. ožujka 2021. (četvrtak) u 19 sati online prijenosom na Facebook stranici Muzeja likovnih umjetnosti.

Istog dana posjetitelji će moći doći pogledati izložbu uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera u vremenu od 15 - 20 sati uz prisustvo kustosica.

Izdanje ove izložbe, nakon izlaganja u Muzeju suvremene umjetnosti pod vodstvom kustosica Jasne Jakšić i Ivane Kancir, prenosi se u Muzej likovnih umjetnosti. Kako se nalazimo u vremenu koje je neminovno vrlo nesigurno, u nadanju smo da će ova izložba razvedriti dane pred nama.

Izložba NASTAVIT ĆE SE… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj prati promjenu percepcije o samoj prirodi stripa čija je uloga formiranje koncepta popularne i masovne kulture. Nastajanje stripa kao medija moglo se vidjeti ranijih godina na marginama novinskih izdanja kao kombinacija teksta i slike.Strip se može shvatiti i doslovno kao materijalizacija pojma vizualne kulture.

Postav želi proširiti pogled na moguće prezentacije i promocije povijesnih ili recentnih djela, ujedno otvarajući prostor za raspravu o produkciji, najprije nekomercijalnog, autorskog stripa. Autorski strip ima ne samo umjetničku važnost, već i komunikacijski i edukativni potencijal,

Također postav izložbe pokazuje strip u Hrvatskoj od tridesetih godina do današnjih dana s projekcijom njegove budućnosti kroz modele produkcije i obrazovanja, razmjene, umrežavanja i međunarodne suradnje.

Izložba će biti otvorena od 25. ožujka do 13. lipnja.

Autorice koncepcije: Jasna Jakšić, Irena Jukić Pranjić, Ivana Kancir
Kustosice izložbe: Jasna Jakšić, Ivana Kancir
Kustosice izložbe u MLU: Martina Gavran Španiček, Mateja Moser, Valentina Radoš

Otvorenje izložbe Mirjane Marović "Putovi"
Izložba NIKOLA NINO VRANIĆ kulturna baština okom f...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731