Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
3 minutes reading time (591 words)

XIV. Memorijal Ive Kerdića - NATJEČAJ

Muzej likovnih umjetnosti objavljuje

NATJEČAJ

za sudjelovanje na izložbi

14. Memorijal Ive Kerdića, triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike

Tradicionalna izložbena manifestacija Memorijal Ive Kerdića, triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike održava se u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku po četrnaesti put. Sukladno programu i praksi dosadašnjih izložbi, izložba se sastoji od selekcije suvremenog medaljerstva i male plastike te zasebne tematske ili samostalne izložbe.

Memorijal se održava prema novim Pravilima, koja su objavljena na Facebook i web stranici i organizatora, Muzeja likovnih umjetnosti (http://www.mlu.hr/images/PRAVILA-Memorijal_Ive_Kerdica.pdf).

NATJEČAJ I SADRŽAJ PRIJAVE

Prijavu na sudjelovanje na Memorijalu potrebno je poslati u digitalnom obliku, putem e-maila, na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Molimo sudionike natječaja da se prilikom prijave pridržavaju Pravila o organizaciji i radu izložbe „Memorijal Ive Kerdića", triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike (posebno: III., Uvjeti izlaganja; IV, Natječaj i sadržaj prijave): http://www.mlu.hr/images/PRAVILA-Memorijal_Ive_Kerdica.pdf

Prijava na natječaj obvezno mora sadržavati:

  1. osobne podatke: ime, prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu;
  2. profesionalni životopis;
  3. potpunu dokumentaciju o prijavljenom radu (naziv, godina, tehnika, dimenzije) i po potrebi tehničke podatke o postavljanju rada;
  4. fotografiju visoke rezolucije (prihvaća se i fotografija sadrenog modela prije lijevanja);
  5. ukoliko to vrsta rada nameće, izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu (stav koji umjetnik iskazuje radom) te opis načina izlaganja rada.

Jedan autor može na natječaj prijaviti jedan do tri rada u selekciji male plastike te jedan do pet radova u medaljerskoj selekciji. Umjetnički savjet za izlaganje odabire jednu do tri male plastike te jednu do pet medalja.

Autor treba putem prijave na natječaj Umjetničkom savjetu omogućiti uvid u svoj rad digitalno, u obliku kvalitetne fotografije/reprodukcije. U slučaju pozitivnog odgovora Umjetničkog savjeta, a radi donošenja konačne odluke o prijavljenom radu, autor će ocjenjivačkom sudu omogućiti i uvid u rad uživo. Uz radove koji su izabrani kroz natječajni postupak, na izložbi će sudjelovati i pozvani autori.

Prijave na natječaj šalju se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Završni rok za prijavu na natječaj je 31. ožujka 2022. godine.

Prijavljene radove ocjenjivati će Umjetnički savjet 14. memorijala Ive Kerdića u sastavu: Damir Mataušić, Tatijana Gareljić, Luka Petrinjak, Daniel Zec, Mateja Moser.

O rezultatima natječaja prijavljeni autori biti će obaviješteni putem e-maila.

Smatra se da je prijava pristigla u roku ukoliko je poslana na e-mail adresu Muzeja zaključno do 24.00 sata zadnjeg dana roka za slanje prijave. Nepotpune, kao i prijave pristigle nakon isteka roka za prijavu, Umjetnički savjet neće uzeti u razmatranje.

Datum i mjesto otvaranja izložbe:

  1. srpanj 2022. godine, Muzej likovnih umjetnosti, Osijek.

Izložba će biti otvorena do 13. studenoga 2022. godine.

Sve dodatne upite slati na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kustos izložbe: mag. hist. art. Mateja Moser


Otvorenje izložbe ''Molovanje i farbanje'' - prika...
Mrtva priroda iz fundusa Muzeja likovnih umjetnost...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731