Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (179 words)

Edukativna muzejska akcija - predavanje

ema_za-fejs

Pozivamo vas na predavanje s temom Biti dugovječan kao i umjetničko djelo: (pre)hrana za dug život, koje će se održati u ponedjeljak, 13. svibnja u 18:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti pod vodstvom Ivane Sović i Ane Bašnec, magistre nutricionizma i znanosti o hrani, vlasnice Nutrike, novootvorenog obrta za nutricionističko savjetovanje.

Predavanje je, uz potporu osnivača Osječko – baranjske županije, organizirano u sklopu 24. Edukativne muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja, u koju se MLU već tradicionalno uključuje.

Polaznici će uz osvrt na osnovne razlike između trenutne suvremene prehrane i znanstvenih preporuka o pravilnoj prehrani za postizanje dugog i kvalitetnog života imati prilike naučiti kako trebaju izgledati porcije određenih namirnica u danu, koliko one iznose i kako različite termičke obrade hrane (načini kuhanja) utječu na nutritivni status pojedine namirnice. Zanimljivost radionice bit će slaganje hrane na tanjur u želji da posjetitelji pokušaju reinterpretirati odabrana djela s izložbe Kolekcija Vugrinec koja je inspiracija za predavanje i radionicu.

Pored spoznaja o teorijskim osnovama nutricionizma i pripreme hrane, moći ćete degustirati određena zanimljiva, nutritivno bogata jela, kao što su proljetne rolice i tortilje od špinata.
Sažmi

MULTIPAK 2019.
Predavanje i predstavljanje knjige „Finding Nemon...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731