Veličina fonta: +
1 minute reading time (179 words)

Edukativna muzejska akcija - predavanje

ema_za-fejs

Pozivamo vas na predavanje s temom Biti dugovječan kao i umjetničko djelo: (pre)hrana za dug život, koje će se održati u ponedjeljak, 13. svibnja u 18:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti pod vodstvom Ivane Sović i Ane Bašnec, magistre nutricionizma i znanosti o hrani, vlasnice Nutrike, novootvorenog obrta za nutricionističko savjetovanje.

Predavanje je, uz potporu osnivača Osječko – baranjske županije, organizirano u sklopu 24. Edukativne muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja, u koju se MLU već tradicionalno uključuje.

Polaznici će uz osvrt na osnovne razlike između trenutne suvremene prehrane i znanstvenih preporuka o pravilnoj prehrani za postizanje dugog i kvalitetnog života imati prilike naučiti kako trebaju izgledati porcije određenih namirnica u danu, koliko one iznose i kako različite termičke obrade hrane (načini kuhanja) utječu na nutritivni status pojedine namirnice. Zanimljivost radionice bit će slaganje hrane na tanjur u želji da posjetitelji pokušaju reinterpretirati odabrana djela s izložbe Kolekcija Vugrinec koja je inspiracija za predavanje i radionicu.

Pored spoznaja o teorijskim osnovama nutricionizma i pripreme hrane, moći ćete degustirati određena zanimljiva, nutritivno bogata jela, kao što su proljetne rolice i tortilje od špinata.
Sažmi

MULTIPAK 2019.
Predavanje i predstavljanje knjige „Finding Nemon...