Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
2 minutes reading time (313 words)

UPALJENA III. ADVENTSKA SVIJEĆA

58-SCH_6615


U dvorcu Eltz, u nedjelju 17. prosinca, 2023. godine upaljena je III. adventska svijeća koja tradicionalno pripada velikanima hrvatskog glumišta. Svijeću je upalio Velimir Čokljat, Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, te član HDDU. Razgovor s glumcem vodili su Perica Martinović, kazališna, televizijska i filmska glumica, potpredsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Ivica Pucar, kazališni i televizijski glumac i predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika. U razgovoru je sudjelovala sopranistica Ljiljana Čokljat koja je ujedno bila i glazbena pratnja razgovora.

Svečanost je otvorila Ivanka Miličić, ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar, koja je najavila program i zahvalila se svima na dolasku i sudjelovanju svih ovih godina u programu Adventskih svečanosti naglašavajući važnost sudjelovanja glumaca u paljenju treće adventske svijeće uz čestitke Zdenki Buljan, bivšoj dopredsjednici Festivala glumca. Sve prisutne je pozdravila i Ana Filipović, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar koja se zahvalila Himzi Nuhanoviću, dugogodišnjem direktoru producentske kuće Asser Savus, koji su uz HDDU jedni od osnivača Festivala glumca i Slavenu Nuhanoviću današnjem direktoru. Upravo na prijedlog Himze Nuhanovića treću svijeću pale Velikani hrvatskog glumišta, te se svake godine u dogovoru Umjetničkog vijeća festivala glumca, Predsjedništva HDDU, producentske kuće Asser Savus, Gradskog muzeja Vukovar i Hrvatskog doma Vukovar predlaže glumac kojem će pripasti ta čast.

Posebne zahvale išle su bivšoj ravnateljici Gradskog muzeja Vukovar Ružici Marić, dopredsjednici Festivalskog vijeća Festivala glumca za doprinos u kulturi i organizaciji Adventskih svečanosti svih ovih godina. Predsjednik i potpredsjednica HDDU Ivica Pucar i Perica Martinović čestitali su Ružici Marić dodijeljenu nagradu za životno djelo, te prigodnim poklonom zahvalili za svu pomoć i suradnju u prijašnjim godinama.

Plesna skupina OŠ Dragutina Tadijanovića ulomkom iz Orašara – ples Bombončića, pod vodstvom Tanje Pavošević otvorili su ovogodišnji program.

Nakon njih na scenu su izašli učenici 4b razreda OŠ Antuna Bauera pod vodstvom učiteljice Biserke Božić koji su izveli scenski prikaz NAŠA BOŽIČNA JELKA uz glazbenu pratnju učenika Marina Sučića i Filipa Grgića.

Srdačno Vaš

Gradski muzej Vukovar.

Predstavljen Zbornik Muzeja Đakovštine 16
HRVATSKO MUZEJSKO DRUŠTVO : RUŽICI MARIĆ URUČENA N...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731