Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (181 words)

Predstavljen Zbornik Muzeja Đakovštine 16

 U petak, 15. prosinca predstavljen je Zbornik Muzeja Đakovštine 16. Najnoviji Zbornik obilježila je promjena dizajna naslovnice. Na naslovnici je fotografija iz fundusa Muzeja Đakovštine, Đakovačka Breznica iz 1963. godine.

Zbornik su predstavili dvoje urednika, dr.sc. Branko Ostajmer i ravnateljica Marina Božić i knjižničarka Andrea Heđi.
Marina Božić predstavila je dio članaka koji se nalaze u Zborniku i rekla nešto više o samoj povijesti tiskanja Zbornika i urednicima u kronološkom slijedu od prvog Zbornika koji je tiskan 1978. do danas i predstavila je članove uredništva novog Zbornika. Zbornik je obuhvatio osam izvornih znanstvenih članaka, četiri pregledna i jedan stručni članak. Branko Ostajmer predstavio je tri članka koji su iz područja njegovog užeg interesa, a imao je i ulogu anonimnog recenzenta te je svojim savjetima i podrškom sudjelovao u kreiranju Zbornika.
Andrea Heđi osvrnula se na kritike, ocjene i prikaze recentnih publikacija i izvješća o radu Muzeja Đakovštine u 2021. i 2022. godini i rekla nešto o nekrolozima posvećenima Ivanu Paviću, Igoru Rogini i Ivanu (Ivici) Lasiću.  Zbornik je dostupan u tiskanom obliku i pdf obliku na stranici Muzeja Đakovštine, kao i na Hrčku. PALJENJE IV. ADVENTSKE SVIJEĆE
UPALJENA III. ADVENTSKA SVIJEĆA

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731