Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (177 words)

U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR OTVORENA IZLOŽBA 30 GODINA HRVATSKE NEOVISNOSTI

 U organizaciji Večernjeg lista i Gradskog muzeja Vukovar u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. 11 1991. i 30 godina od početka Domovinskog rata, u Galeriji Oranžerija otvorena je izložba 30 GODINA HRVATSKE NEOVISNOSTI – pogled kroz novinsku fotografiju

Ove godine Hrvatska obilježava 30 godina samostalnosti te je tom prigodom Večernji list izdvojio najvažnije novinske fotografije koje su obilježile posljednja tri desetljeća. Izabrane fotografije su rijetko ili nikad ranije viđene te pričaju izuzetno zanimljivu priču s obzirom na to da je malo koji narod proživio toliko velikih događaja u tako kratko vrijeme. Taj nimalo jednostavan, ali zato izrazito važan i emotivan zadatak realizirali su urednici i dugogodišnji fotoreporteri Večernjeg lista. Kroz 350 fotografija, od kojih je 50 izdvojeno u postavu, a ostale se mogu vidjeti virtualno, prikazano je prvih 30 godina hrvatske neovisnosti.

Na izložbi su govorili Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, Dražen Novak, direktor marketinga večernjeg lista, Hrvoje Borošić, član produkcijskog tima, a izložbu je otvorio Filip Sušac, zamjenika gradonačelnika Vukovara. Ivana Penave.

Izložba se može pogledati do 25. 11. 2021. godine uz STROGO pridržavanje epidemioloških mjera.

XXIV. VUKOVARSKE ADVENTSKE SVEČANOSTI 2021
30 GODINA OD RAZARANJA DO OBNOVE Gradski muzej Vu...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731