U organizaciji Večernjeg lista i Gradskog muzeja Vukovar u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. 11 1991. i 30 godina od početka Domovinskog rata, u Galeriji Oranžerija otvorena je izložba 30 GODINA HRVATSKE NEOVISNOSTI – pogled kroz novinsku fotografiju

Ove godine Hrvatska obilježava 30 godina samostalnosti te je tom prigodom Večernji list izdvojio najvažnije novinske fotografije koje su obilježile posljednja tri desetljeća. Izabrane fotografije su rijetko ili nikad ranije viđene te pričaju izuzetno zanimljivu priču s obzirom na to da je malo koji narod proživio toliko velikih događaja u tako kratko vrijeme. Taj nimalo jednostavan, ali zato izrazito važan i emotivan zadatak realizirali su urednici i dugogodišnji fotoreporteri Večernjeg lista. Kroz 350 fotografija, od kojih je 50 izdvojeno u postavu, a ostale se mogu vidjeti virtualno, prikazano je prvih 30 godina hrvatske neovisnosti.

Na izložbi su govorili Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, Dražen Novak, direktor marketinga večernjeg lista, Hrvoje Borošić, član produkcijskog tima, a izložbu je otvorio Filip Sušac, zamjenika gradonačelnika Vukovara. Ivana Penave.

Izložba se može pogledati do 25. 11. 2021. godine uz STROGO pridržavanje epidemioloških mjera.