Veličina fonta: +
1 minute reading time (189 words)

Radionica "Umjetnost u fotografiji"

cover

 Projekt "Zlatna dob za nove početke" provodi se na temelju poziva Ministarstva kulture na dodjelu bespovratnih sredstava u okviru programa Umjetnost i kultura 54+. Projekt je započeo 23. srpnja 2018. godine, kada je Zavičajni muzej Našice, nositelj projekta, potpisao s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 555.174,66 kuna, od čega 85%, odnosno 471.898,46 kuna sufinancira Europska unija. Trajat će do studenoga sljedeće godine, odnosno sveukupno 16 mjeseci. U okviru projekta najavljeno je nekoliko kulturno-umjetničkih radionica za osobe starije od 54 godine, posjeti kulturnim događanjima i sedam edukacijskih radionica namijenjenima stručnjacima iz područja kulture. Također, u okviru projekta zaposlene su dvije osobe u Zavičajnom muzeju Našice i jedna koja će djelovati ispred Gradske udruge umirovljenika u Našicama.

Ciljevi projekta

1. Poboljšanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine održavanjem umjetničkih i kulturnih radionica i povećanje vidljivosti pripadnika ciljne skupine, odnosno jače socijalne uključenosti kroz sudjelovanje u kulturnim događanjima.

2. Jačanje profesionalnih kapaciteta djelatnika u kulturi i umjetnosti provedbom stručnih edukacija na području jačanja komunikacije i medijacijskog procesa usmjerenog na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine.

Radionica "Muzejske priče"
Motivi životinja na tradicijskom tekstilu požeškog...