Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (189 words)

Radionica "Umjetnost u fotografiji"

cover

 Projekt "Zlatna dob za nove početke" provodi se na temelju poziva Ministarstva kulture na dodjelu bespovratnih sredstava u okviru programa Umjetnost i kultura 54+. Projekt je započeo 23. srpnja 2018. godine, kada je Zavičajni muzej Našice, nositelj projekta, potpisao s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 555.174,66 kuna, od čega 85%, odnosno 471.898,46 kuna sufinancira Europska unija. Trajat će do studenoga sljedeće godine, odnosno sveukupno 16 mjeseci. U okviru projekta najavljeno je nekoliko kulturno-umjetničkih radionica za osobe starije od 54 godine, posjeti kulturnim događanjima i sedam edukacijskih radionica namijenjenima stručnjacima iz područja kulture. Također, u okviru projekta zaposlene su dvije osobe u Zavičajnom muzeju Našice i jedna koja će djelovati ispred Gradske udruge umirovljenika u Našicama.

Ciljevi projekta

1. Poboljšanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine održavanjem umjetničkih i kulturnih radionica i povećanje vidljivosti pripadnika ciljne skupine, odnosno jače socijalne uključenosti kroz sudjelovanje u kulturnim događanjima.

2. Jačanje profesionalnih kapaciteta djelatnika u kulturi i umjetnosti provedbom stručnih edukacija na području jačanja komunikacije i medijacijskog procesa usmjerenog na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine.

Radionica "Muzejske priče"
Motivi životinja na tradicijskom tekstilu požeškog...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731