Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (158 words)

Otvaranje izložbe "Aktovi" autora Stanka Abadžića

 Poštovani posjetitelji, pozivamo Vas na otvaranje izložbe "Aktovi" autora Stanka Abadžića, koje će se održati u petak, 13. kolovoza 2021. godine s početkom u 20 sati u Muzeju Đakovštine.
Stanko Abadžić poznati je i afirmirani hrvatski fotograf. Rodio se 1952. godine u Vukovaru. Deset godina je radio kao dopisnik Vjesnika iz Vukovara. Iz tog vremena poznate su njegove reportaže iz Tunisa, Malte, Turske i drugih zemalja. Diplomirani je germanist, ali ga je životni put odveo u smjeru fotografije. Radio je kao slobodni fotograf u Njemačkoj, zatim u Češkoj, u Pragu, gdje je imao i najveću retrospektivnu izložbu. Samostalno je izlagao u 16 europskih zemalja, Argentini, Japanu, Americi i Rusiji. U Hrvatskoj je izlagao u brojnim gradovima i dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Član je HDLU-a Zagreb, Hrvatskog saveza samostalnih umjetnika Zagreba i Fotokluba Zagreb. Živi i radi u Zagrebu. Po prvi put izlaže u Đakovu, u sklopu manifestacije "Đakovačko ljeto 2021."Otvorenje izložbe "Aktovi" Stanka Abadžića
Predstavljanje projekta Digitalizacija novina „Gla...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731