Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (215 words)

Predstavljanje projekta Digitalizacija novina „Glasnik županije Požeške“

Glasnik-_20210730-103740_1
U četvrtak 29. srpnja 2021. godini u 19 h u Dvorani mudrosti Gradske knjižnice u Požegi je održano predstavljanje projekta digitalizacije najstarijih požeških novina, „Glasnika županije požeške", koji je izlazio u periodu od 1891. do 1919. godine.
Te novine su izrazito tražene od strane muzejskih korisnika i izvor su vrijednih informacija i podataka o životu u Požegi s prijelaza 19. na 20. st. Na ovaj način omogućili smo našim korisnicima pregledavanje ovih sadržaja iz udobnosti svog doma i to u vremenu kad oni požele. Nije više nužno doći u muzej i pregledavati traženi sadržaj. Ovo su osnovni razlozi zbog kojih smo se odlučili na digitalizaciju ovih novina.
Prisutne je pozdravila Mirela Pavličić Hein, ravnateljica muzeja koja se zahvalila Gradskoj knjižnici Požega na ustupljenom prostoru i suradnji te Gradu Požegi na financijskoj potpori. Gradonačelnikov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević istaknuo je važnost ovog projekta za Grad Požegu te izrazio potporu i budućim sličnim projektima.
Projekt je predstavila Ivana Domanović, kustosica Povijesnog odjela i autorica projekta koji je napravljen u suradnji s tvrtkom Point d.o.o. iz Varaždina. Na službenim internetskim stranicama muzeja (www.gmp.hr) nalazi se link za pregledavanje novina s mogućnošću pretraživanja po godini, broju novina, ključnim pojmovima itd. Isto tako, novine se mogu pregledavati kao fotografija ili kao tekst.

Pozivamo sve zainteresirane da sami prouče ovaj novi digitalizirani sadržaj. 

Otvaranje izložbe "Aktovi" autora Stanka Abadžića
Komorni ansambl HNK Osijek održao koncert U Dvorc...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731