Veličina fonta: +
1 minute reading time (221 words)

Autoportreti iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti - online izložba

Predstojeći izložbeni program Muzeja likovnih umjetnosti jednim je dijelom planiran kao koncept prezentacije različitih tematskih cjelina unutar kojih bi se obuhvatila ona djela koja do sada kao cjelina nisu bila predstavljena, ili uopće nisu bila izlagana. Ideja je, dakle – crpući iz vlastitoga muzejskoga depoa – započeti ciklus velikih tematskih izložbi do sada neobrađenih tema, kojima bi se na smislen način sustavno obradila, revalorizirala i prezentirala djela iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti, s dugoročnim ciljem sveobuhvatne obrade muzejskoga fundusa, kojoj će muzealna ekspozicija u vidu stalnoga postava predstavljati finalni i reprezentativni – premda kapacitetom i izborom djela ograničeni oblik konkretizacije.

Prva u nizu takvih izložbi izložba je autoportreta iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti. Realizaciju postava izložbe u MLU očekujemo nakon završetka pandemije, a do tada ju predstavljamo u digitalnom obliku.

Izložbom se obrađuju i kao jedna zasebna i koherentna tematska cjelina prezentiraju autoportreti 36 umjetnika iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti. Neki od tih umjetnika idu u red naših najznačajnijih autorskih imena, odnosno etablirani su umjetnici visoko vrednovanih pozicija u povijesti hrvatske umjetnosti (Ivo Kerdić, Branko Ružić, Slavko Kopač, Julije Knifer). Mnogi od umjetnika zastupljenih na izložbi manje su poznati po svojim autoportretima, što sagledavanje njihova umjetničkoga stvaranja iz jednoga novoga rakursa čini poticajnim i zanimljivim. K tome, većina izabranih djela posve je nepoznata i bit će izložena po prvi puta. 

Link za izložbu: http://www.mlu.hr/index.php/component/content/article?id=489ONLINE RADIONICA: CRTAJ I KLIKAJ!
Povodom Dana Grada Vukovara muzej otvara svoja vra...