Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
2 minutes reading time (319 words)

Uz ENNA i PPD i dalje besplatno u Muzej Slavonije

Muzej Slavonije_autor_Dražen Lazić

Zahvaljujući sponzorskom ugovoru Energie Naturalis i PPD-a, koji djeluje u sklopu holdinga učenici i studenti su od 1. travnja 2018. imali besplatan ulaz u Muzej Slavonije. Muzej Slavonije je prije nekoliko dana produžio ugovor s PPD-om na još godinu dana i time omogućio učenicima i studentima besplatan posjet Muzeju do 1. travnja 2020.

Grupa Energia Naturalis okuplja vrhunske stručnjake i neprekidno je u potrazi za visokoobrazovanim mladim ljudima željnim znanja i izazova. Misija grupe je poticati razvoj i unapređivati kvalitetu života zajednice u kojoj djeluje. Upravo s idejom obrazovanja i kvalitetno provedenog vremena, želja im je bila potaknuti učenike i studente da dio svoga slobodnog vremena provedu u Muzeju Slavonije. U Muzeju Slavonije trenutno se mogu posjetiti sljedeće izložbe:

 „Antički lapidarij"

U atriju Muzeja Slavonije izložena je zbirka kamenih spomenika, jedna od najbogatijih zbirki Antičkog odjela AMO. Zbirka obuhvaća razdoblje od polovine 1. do kraja 3. stoljeća.

„Tvrđa u Osijeku"

Pored „140 godina poslije" Muzeja Slavonije, povijest Tvrđe prikazana je kroz niz zanimljivih tematskih cjelina, ali sa željom da se već poznati događaji i osobe isprepliću sa svakodnevnim životom i manje poznatim događajima i muzejskim predmetima. Nakon prikaza Tvrđe i brojnih arheoloških istraživanja, kroz dokumente, predmete i portrete slijede cjeline posvećene izgradnji i rušenju Tvrđe, odnosno poznatoj 78. osječkoj pukovniji i ostatcima tvrđavskog groblja. Izložba će biti otvorena do kraja 2019. godine. 

"Zaviri ispod - donje rublje i higijena"

Izložba je otvorena u suradnji Muzeja Moslavine Kutina i Muzeja Slavonije. Autorica izložbe gđa Slavica Moslavac, kustosica Muzeja Moslavine Kutina, izložbom želi naglasiti kako su oduvijek postojale individualne razlike u higijenskim navikama od osobe do osobe, odnosno od obitelji do obitelji. Autorica navodi da je donje rublje prisutno kroz povijest već niz godina, no kao i sve ostalo u raslojenom društvu, rublje je bilo privilegija onih bogatih i moćnih još prije pet tisuća godina. Danas je donje rublje postalo toliko raznoliko da ga možemo pronaći za bilo koju namjenu. Izložba će biti otvorena do lipnja 2019.

ETNO ZBIRKA župnika Mate Kneževića
Zavičajne osobe grada Iloka - Rudolf i Vera Horvat...

Povezani postovi

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731