Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (170 words)

UPALJENA DRUGA ADVENTSKA SVIJEĆA

U nedjelju, 6. prosinca 2020. godine na adventskom vijencu u dvorcu Eltz upaljena je druga adventska svijeća koja tradicionalno pripada kreatorima velikih kulturnih događanja. Ove godine to su djelatnici Muzeja vučedolske kulture na čelu sa ravnateljicom Mirelom Hutinec. Muzej Vučedolske kulture osnovan je kao nacionalni muzej 2013. godine a ove godine obilježavaju petu godišnjicu od otvaranja stalnog postava 2015. godine. u kojem razdoblju su dobili i niz domaćih i međunarodnih nagrada.

U programu je tradicionalno uz drugu adventsku svijeću nastupio Hrvatski komorni orkestar koji je ove godine, zbog epidemioloških mjera, nastupio u manjem sastavu kao gudački ansambl pod vodstvom violinistice Mojce Ramušćak i nastupom sopranistice Dolores Leko. Ove godine je po prvi puta umjetničko vodstvo Hrvatskog komornog orkestra preuzeo Davor Kelić, nakon dugog niza godina ravnateljstva Anđelka Ramušćaka čijom inicijativom se ova suradnja odvija već 18 godinu za redom.

Uz drugu adventsku svijeću, na Dan sv. Nikole, otvorena je i izložba dječjih crteža, čestitki i instalacija u kojoj su već tradicionalno sudjelovali učenici vukovarskih osnovnih škola.

Fotografije: Šlafhauzer, Hutinec, Čilić

Otvaranje "Izložbe rijetko viđenih slika iz Likovn...
OTVORENA IZLOŽBA ANĐELI - IVE PERVANA

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731