Veličina fonta: +
1 minute reading time (266 words)

OTVORENA IZLOŽBA ANĐELI - IVE PERVANA

U sklopu 23. vukovarskih svečanosti, koje ove godine nose naziv Vukovar – simbol hrvatskog zajedništva, otvorena je izložba Anđeli Ive Pervana u čijoj organizaciju sudjeluju Gradski muzej Vukovar i Prokultura – Opservatorij kulturnih politika iz Splita.

Izloženo je 50 radova snimljenih u Hrvatskoj (Lepoglava, Belec, Zagreb, Trogir, Dubrovnik, Poreč, Korčula) te u nekoliko europskih gradova (Sofija, Mainz, Rim, Berlin).

Ivo Pervan je na svojim putovanjima dugi niz godina fotografskim aparatom uz ostale motive bilježio i motive anđela. Skulpture i slike anđela prikazani na ovim fotografijama u različitim su materijalima i tehnikama izrade, te iz različitih stilskih razdoblja. Pojedini anđeli koji su u naravi veličine 2-3 cm prikazani su na izložbi u mjerilu 100x70 cm zahvaljujući posebnoj opremi kojom je postignuta zavisna duljina od 24000 mm. Time su ovom izložbom po prvi put publici dostupni anđeli koji su na velikim visinama

U organizaciji izložbe, uz Gradski muzej Vukovar, sudjeluje Prokultura - Opservatorij kulturnih politika iz Splita koja, prema riječima predsjednice Nansi Ivanišević, ističe kulturu kao temelj svekolikog razvoja. Kroz svoje djelovanje i projekte osobito ukazuje na važnost umjetnosti i baštine u formiranju mladih kroz sustav odgoja i obrazovanja. Izložba je realizirana uz potporuOTP banke i Grada Splita. Nakon Splita, Zadra i sada Vukovara izložba će biti otvorena u Varaždinu i Subotici.

Izložba je dio cjelokupnog ugođaja 23. vukovarskih adventskih svečanosti u sklopu kojih će se na adventskom vijencu paliti četiri adventske svijeće, te, s obzirom na tematiku, svojim univerzalnim porukama uzvišenosti, blagosti, ljepote, nade i povezanosti doprinijeti općem ozračju Božića, blagdana svjetla mira i ljubavi.

U Gradskom muzeju Vukovar izložba će biti otvorena do sredine siječnja 2021. godine. 

UPALJENA DRUGA ADVENTSKA SVIJEĆA
OTVORENJE IZLOŽBE „ARHEOLOGIJA IZVAN ZIDINA / ARCH...