Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (266 words)

OTVORENA IZLOŽBA ANĐELI - IVE PERVANA

U sklopu 23. vukovarskih svečanosti, koje ove godine nose naziv Vukovar – simbol hrvatskog zajedništva, otvorena je izložba Anđeli Ive Pervana u čijoj organizaciju sudjeluju Gradski muzej Vukovar i Prokultura – Opservatorij kulturnih politika iz Splita.

Izloženo je 50 radova snimljenih u Hrvatskoj (Lepoglava, Belec, Zagreb, Trogir, Dubrovnik, Poreč, Korčula) te u nekoliko europskih gradova (Sofija, Mainz, Rim, Berlin).

Ivo Pervan je na svojim putovanjima dugi niz godina fotografskim aparatom uz ostale motive bilježio i motive anđela. Skulpture i slike anđela prikazani na ovim fotografijama u različitim su materijalima i tehnikama izrade, te iz različitih stilskih razdoblja. Pojedini anđeli koji su u naravi veličine 2-3 cm prikazani su na izložbi u mjerilu 100x70 cm zahvaljujući posebnoj opremi kojom je postignuta zavisna duljina od 24000 mm. Time su ovom izložbom po prvi put publici dostupni anđeli koji su na velikim visinama

U organizaciji izložbe, uz Gradski muzej Vukovar, sudjeluje Prokultura - Opservatorij kulturnih politika iz Splita koja, prema riječima predsjednice Nansi Ivanišević, ističe kulturu kao temelj svekolikog razvoja. Kroz svoje djelovanje i projekte osobito ukazuje na važnost umjetnosti i baštine u formiranju mladih kroz sustav odgoja i obrazovanja. Izložba je realizirana uz potporuOTP banke i Grada Splita. Nakon Splita, Zadra i sada Vukovara izložba će biti otvorena u Varaždinu i Subotici.

Izložba je dio cjelokupnog ugođaja 23. vukovarskih adventskih svečanosti u sklopu kojih će se na adventskom vijencu paliti četiri adventske svijeće, te, s obzirom na tematiku, svojim univerzalnim porukama uzvišenosti, blagosti, ljepote, nade i povezanosti doprinijeti općem ozračju Božića, blagdana svjetla mira i ljubavi.

U Gradskom muzeju Vukovar izložba će biti otvorena do sredine siječnja 2021. godine. 

UPALJENA DRUGA ADVENTSKA SVIJEĆA
OTVORENJE IZLOŽBE „ARHEOLOGIJA IZVAN ZIDINA / ARCH...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731