Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (157 words)

UPALJENA ČETVRTA ADVENTSKA SVIJEĆA

 UPALJENA ČETVRTA ADVENTSKA SVIJEĆA

Paljenjem četvrte adventske svijeća u nedjelju, 20. prosinca 2020. godine zaključene su 23. vukovarske adventske svečanosti koje su se ove godine održavale pod nazivom Vukovar – simbol hrvatskog zajedništva. Četvrta svijeća tradicionalno pripada mladosti Vukovara a ove godine ju je upalio LUKA PRCE koji je kao maturant vukovarske gimnazije dobio nagradu „Luka Ritz"Ministarstva znanosti i obrazovanja za promicanje tolerancije i škole bez nasilja kao predstavnik generacije mladih koji su spremni mijenjati društvo i svijet nabolje

U programu je sudjelovao TAMBURAŠKI ORKESTAR HKGD "DUNAV" Vukovar, kojemu je već drugu godinu za redom prema ocjeni stručnog žirija dodijeljena ZLATNA PLAKETA na 26. susretu hrvatskih i tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu

Kako je program održan pod strogim epidemiološkim mjerama sudjelovalo je tek sedam članova orkestra koji su predvođeni stručnim voditeljem Dariom Hegedušomizveli samo instrumentale adventskih i božićnih pjesama.

Organizatori 23. vukovarskih svečanosti su Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara i Franjevački samostan Vukovar.

Predstavljena publikacija "Istraživanje baštine u ...
Predstavljanje publikacije "Istraživanje baštine u...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731