Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (164 words)

Predstavljena publikacija "Istraživanje baštine u Muzeju Đakovštine- Vodič za djecu"

U petak, 18. prosinca u Muzeju Đakovštine je predstavljena publikacija pod nazivom Istraživanje baštine u Muzeju Đakovštine – Vodič za djecu.
Vodič su predstavile autorice Jelena Boras i Ivana Dević, ilustratorica Dajana Karas i ravnatelj Muzeja Borislav Bijelić. Ova publikacija, namijenjena prvenstveno djeci, rezultat je dvogodišnjeg rada autorica i realizirana je uz potporu Ministarstva kulture i medija i Grada Đakova. Koncept vodiča je zamišljen na način da se on ispunjava prilikom posjeta Muzeju i kroz njegove postave otkrivaju odgovori na postavljena pitanja i zadatke. Kroz sve postave u publikaciji djeca mogu pratiti glavni lik Vodiča, dječaka po imenu Mišo. On je desetogodišnji istraživač u šokačkoj odjeći, koji svojim likom predstavlja spoj baštine i tradicije koje se protežu kroz ovaj Vodič. Vodič je dostupan za kupnju u Muzeju Đakovštine gdje čeka male (i velike) istraživače da dođu po svoj primjerak i započnu vlastito putovanje kroz Muzej, svaki put otkrivajući nešto novo i dolazeći do novih spoznaja.


Video snimka s predstavljanja publikacije dostupna je na sljedećoj poveznici: 

Sve najbolje!
UPALJENA ČETVRTA ADVENTSKA SVIJEĆA

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731