Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
2 minutes reading time (332 words)

UPALJENA 4. ADVENTSKA SVIJEĆA

1.-Paljenje-4.-adventske-svijee-18.-12.-2022.--15

 U sklopu 25. vukovarskih adventskih svečanosti, koje ove godine nose naziv VUKOVAR – GRAD SUSRETA, u nedjelju 18. prosinca 2022. godine u dvorcu Eltz upaljena je 4. adventska svijeća koja tradicionalno pripada mladosti Vukovara. Upalili su je učenici Gimnazije Vukovar za postignute uspjehe na području IT tehnologije u službi očuvanja i promoviranja kulturne baštine: Blanka Bučko, Lara Šijanović, Fran Hutinec, također i u ime Hrvoja Sovara, odsutnog zbog sudjelovanja u drugim natjecanjima, uz mentore Sanju Pavlović Šijanović i Davora Šijanovića. Goste je pozdravila Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar a o uspjesima gimnazijalaca na domaćim i međunarodnim takmičenjima govorio je njihov mentor Davor Šijanović.

U prvom dijelu programa koji se odvijao u Hrvatskom domu, prepuno gledalište naših najmlađih sugrađana pozdravila je ravnateljica Ivanka Miličić najavljujući program u kojem su sudjelovali članovi više generacija Dramskog studia Hrvatskog doma sa predstavom OBITELJSKI PRIČOKAZI, pod vodstvom Lidije Helajz i Matka Duvnjak Jovića.

Božićnom ugođaju pridružili su se i najmlađi Vukovarci, djeca Vrtića 1 – Skupina Zečići, Područni odjel Mitnica sa igrokazom BOŽIĆNA PRIČA koje su uvježbale voditeljice Katica Vojvodić, Anita Vukas i Tanja Čuljak Kalojzi.

Na kraju programa pridružili su im se i učenici 3. razreda OŠ Antuna Bauera izvodeći prikaz U BOŽIĆNOJ NOĆI, pod vodstvom učiteljice Biljane Mihaljev.

Poseban ugođaj dali su gosti večeri VUKOVARSKI MOTOMRAZOVI, Moto kluba „Golubica" Vukovar koji su najmlađima priuštili nezaboravne fotografije za album uspomena.

U crkvi sv. Filipa i Jakova završeno i javno snimanje tradicionalnog božićnog koncerta Hrvatske radiotelevizije TIHA NOĆ U VUKOVARU, u sklopu kojeg je upaljena 4. adventska svijeća, a koji će bit emitiran na II. programu HRT-a na Badnjak u 23. sata, kao uvod u polnoćku.

25. vukovarske adventske svečanosti organizirali su Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar, Franjevački samostan Vukovar i TZ grada Vukovara. Niz programa na podlogama tradicijske kulture, izložbi, kazališnih predstava, koncerata ozbiljne i popularne glazbe, radionica za djecu, božićnog sajma, klizališta i kutaka božićnog ugođaja stvorili su mjesto susreta ljudi dobre volje koji zajedno s nama sudjeluju u kulturnoj obnovu grada Vukovara.

Srdačno Vaš

Gradski muzej Vukovar

Održana manifestacija ''Kod konjarskih vatri''
KONCERT DARKA ČUVIDIĆA I MATEJE MATIĆ

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731