Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (213 words)

U PERIVOJU DVORCA ELTZ ODRŽAN KONCERT ZAGREBAČKE FILHARONIJE

U Perivoju dvorca Eltz održan je koncert Zagrebačke filharmonije koja je netom nakon povratka u Vukovar, svoj prvi koncert održala na istom ovom mjestu, davne 1998. godine, kada je dvorac Eltz bio razrušen. Od tog vremena Zagrebačka filharmonija nastupala je u razorenoj a zatim iobnovljenoj crkvi Sv. Filipa i Jakova,u obnovljenom Hrvatskom domu, te isto tako 2018. godine obilježavajući 20 –tu godišnjicu od prvog nastupa ispred obnovljenog dvorcem Eltz, izvodeći isti program Beethovenovu Eroiku. rekla je u svom obraćanju ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić.

Ovogodišnji koncert održan je pod ravnanjem dirigenta Dawida Runtza pred prepunim gledalištem u perivoju dvorca Eltz kojemu je nazočio i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

„Zahvaljujem svim članovima Zagrebačke filharmonije na čelu s ravnateljem Mirkom Bochom, Gradskom muzeju Vukovar, Hrvatskom domu Vukovar i Franjevačkom samostanu te Vukovarsko-srijemskoj županiji, Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture i medija, čijom zaslugom svake godine imamo priliku uživati u večeri koju nam članovi Zagrebačke filharmonije uljepšavaju svojim umijećem. Siguran sam kako ćemo se i u narednim godinama susretati u Vukovaru i uživati u vrhunskim izvedbama", rekao je gradonačelnik Penava. .

Program večeri pod vodstvom dirigenta Dawida Runtza:

Marin Rabadan – FANFARE za orkestar

Wolfgang Amadeus Mozart – 40. SIMFONIJA u g-molu, KV500

Antonin Dvorak – SLAVENSKI PLESOVI op. 46

Edward Grieg – PEER GYNT, 1. orkestralna suita op. 46

Održana skupština MUIH-a
Otvorena izložba "Omladinske radne akcije- dizajn ...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731