U Perivoju dvorca Eltz održan je koncert Zagrebačke filharmonije koja je netom nakon povratka u Vukovar, svoj prvi koncert održala na istom ovom mjestu, davne 1998. godine, kada je dvorac Eltz bio razrušen. Od tog vremena Zagrebačka filharmonija nastupala je u razorenoj a zatim iobnovljenoj crkvi Sv. Filipa i Jakova,u obnovljenom Hrvatskom domu, te isto tako 2018. godine obilježavajući 20 –tu godišnjicu od prvog nastupa ispred obnovljenog dvorcem Eltz, izvodeći isti program Beethovenovu Eroiku. rekla je u svom obraćanju ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić.

Ovogodišnji koncert održan je pod ravnanjem dirigenta Dawida Runtza pred prepunim gledalištem u perivoju dvorca Eltz kojemu je nazočio i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

„Zahvaljujem svim članovima Zagrebačke filharmonije na čelu s ravnateljem Mirkom Bochom, Gradskom muzeju Vukovar, Hrvatskom domu Vukovar i Franjevačkom samostanu te Vukovarsko-srijemskoj županiji, Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture i medija, čijom zaslugom svake godine imamo priliku uživati u večeri koju nam članovi Zagrebačke filharmonije uljepšavaju svojim umijećem. Siguran sam kako ćemo se i u narednim godinama susretati u Vukovaru i uživati u vrhunskim izvedbama", rekao je gradonačelnik Penava. .

Program večeri pod vodstvom dirigenta Dawida Runtza:

Marin Rabadan – FANFARE za orkestar

Wolfgang Amadeus Mozart – 40. SIMFONIJA u g-molu, KV500

Antonin Dvorak – SLAVENSKI PLESOVI op. 46

Edward Grieg – PEER GYNT, 1. orkestralna suita op. 46