Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (277 words)

Radionica o tradicijskoj kulturnoj baštini županjske Posavine

foto-msf-3

U sklopu 54. Međunarodne smotre folklora u Županji će se 07. ožujka u dvorani amfiteatra Gimnazije Županja održati radionica o tradicijskoj kulturnoj baštini županjske Posavine. Radionica je osmišljena s ciljem poticajnog djelovanja na kulturno–umjetnička društva, udruge i skupine županjskog područja. Stručni predavači predstavit će razne aspekte tradicijske kulture te raznim kulturno-povijesnim prikazima i korisnim savjetima ohrabriti mnoge udruge i pojedince u daljnjem radu. Međunarodna smotra folklora Zagreb na ovaj način želi potaknuti istraživanja vlastitih tradicija te skrenuti pozornost na bogatstvo i raznolikost glazbenih, plesnih i odjevnih tradicija u kontekstu širih običajnih praksi da bi se i na pozornici na kvalitetan način pokazalo bogatstvo i raznolikost ovisno o lokalitetima i užem zavičaju koji se želi prikazati. Na radionici će naglasak biti na interakciji predavača i polaznika; oni će moći postavljati pitanja, dijeliti svoja iskustva i aktivno sudjelovati u razmjeni informacija. Predavači na radionici bit će: Katarina Bušić, Josip Forjan, Tomislav Habulin, Janja Juzbašić i Tvrtko Zebec. Pozivaju se članovi i voditelji kulturno-umjetničkih udruga te svi koji pokazuju interes za tradicijsku kulturu Slavonije da se prijave na radionicu.

Sudjelovanje na radionici besplatno je za sve polaznike.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti PRIJAVNICU te je poslati mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., poštom na adresu Božidara Magovca 17, Zagreb ili faksom na broj 01/6601-619 najkasnije do 4. ožujka. 

Otvorenje izložbe "Novi život starog hrasta"
Muzej grada Pakraca Izložba Muzeja policije „Ljepo...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731