Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (168 words)

PROMOCIJA MONOGRAFIJE I OTVORENJE IZLOŽBE „1991" ZORANA FILIPOVIĆ

G34A1542


Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 28. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu predstavljena je monografija i izložba „1991" Zorana Filipovića u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar, Hrvatskog doma Vukovar, Ministarstva hrvatskih branitelja, Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihove obitelji.

Promocija monografije i otvorenje izložbe održano je u Gradskom muzeju Vukovar, Dvorcu Eltz u petak 15. studenog 2019. godine. Na promociji monografije govorili su Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, akademik Pavao Pavličić i Zoran Filipović, autor, ratni fotograf i pisac. Na promociji monografije u programu su sudjelovali Šimun Škarica i Lucija Gračanina, članovi Dramsko recitatorske skupine Gimnazije Vukovar čitajući odlomke iz monografije prema izboru profesorice i voditeljice Vesne Karaula.

Ispred Grada Vukovaraposjetitelje je pozdravio Dražen Kobašević pročelnik za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo.

Nakon predstavljanja monografije posjetitelji su mogli razgledati fotografije postavljenje u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar i u svečanom predvorju Hrvatskog doma Vukovar.

Izložba će biti otvorena do 30. studenog, 2019.

Foto: Dražen Bota

Vaš Gradski muzej Vukovar

Izložba, koncert i predavanje u čast skladatelja J...
Juraj Dobrović u Muzeju likovnih umjetnosti

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731