Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
2 minutes reading time (331 words)

Program Noći muzeja 2020. u Muzeju Đakovštine

poziv_202_20200124-120347_1

 Muzej Đakovštine pridružuje se i ovogodišnjoj manifestaciji ''Noć muzeja'' raznolikim programom od 18:00 do 00:30 sati. Priredili smo radionicu izrade nakita, projekciju Đakovačkih kronika, otvorenje likovne izložbe te glazbeni program. Vjerujemo da će naši posjetitelji pronaći nešto za sebe i uživati u zajedničkom druženju.

Naši kustosi na raspolaganju su svim zainteresiranim posjetiteljima za stručna vodstva, a muzejske publikacije prodavati će se po sniženim cijenama.

18:00 do 20:00 NAKIT S DAŠKOM POVIJESTI – radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Voditelji ovogodišnjih radionica su profesorice Dubravka Sharmitzer, Sanja Lasić te Tamara Jakšić iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo te profesor Mario Jager i profesorica Ivana Zakanji iz Osnovne škole Franje Krežma iz Osijeka. U radionici će se izrađivati nakit od bakrene žice te privjesci za ogrlice s motivima glagoljice. Uz malo mašte i vrijedne ruke pod budnim okom voditelja radionica polaznici će se okušati u stvaranju nakita na nesvakidašnji način. Prilika je ovo za upoznavanje i s jednim povijesnim pismom – glagoljicom!

20:00 – 21: 00 ĐAKOVAČKE KRONIKE – projekcija

U suradnji s Foto – kino klubom Đakovo i ove godine pružamo našim posjetiteljima jednosatni povratak u ne tako daleku đakovačku prošlost. Članovi đakovačkog Foto – kino kluba čuvari su ovih dragocjenih video uspomena na svakodnevna zbivanja u našemu gradu, a Noć muzeja je idealna prilika da ove uspomene podijele s velikim brojem naših sugrađana.

21:00 – 22:00 LIKOVNA IZLOŽBA AKADEMSKOG SLIKARA ŽELJKA SUBIĆA – otvorenje

Željko Subić je akademski slikar, rođen 1949. godine u Osijeku. 1970. godine diplomirao je na Pedagoškog akademiji u Zagrebu, a 1976. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof. Ismara Mujezinovića. Od 1979. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i djeluje u Novoj Gradiški.

22:30 – 00:00 GOLDEN STRINGS ORCHESTRA – glazbeni program

Od 22:30 pripremili smo vam koncert tamburaškog komornog orkestra ''Golden strings orchestra'', kojega čine studenti osječke Akademije za umjetnost i kulturu. Uz tamburaške zvukove privest ćemo kraju još jednu ''Noć muzeja'' u Muzeju Đakovštine. Pridružite nam se i ove godine.

Vidimo se u Muzeju Đakovštine!

PUTOVIMA OSNIVAČA SLAVONSKIH MUZEJA
Noć muzeja u Muzeju grada Pakraca.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731