poziv_202_20200124-120347_1

 Muzej Đakovštine pridružuje se i ovogodišnjoj manifestaciji ''Noć muzeja'' raznolikim programom od 18:00 do 00:30 sati. Priredili smo radionicu izrade nakita, projekciju Đakovačkih kronika, otvorenje likovne izložbe te glazbeni program. Vjerujemo da će naši posjetitelji pronaći nešto za sebe i uživati u zajedničkom druženju.

Naši kustosi na raspolaganju su svim zainteresiranim posjetiteljima za stručna vodstva, a muzejske publikacije prodavati će se po sniženim cijenama.

18:00 do 20:00 NAKIT S DAŠKOM POVIJESTI – radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Voditelji ovogodišnjih radionica su profesorice Dubravka Sharmitzer, Sanja Lasić te Tamara Jakšić iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo te profesor Mario Jager i profesorica Ivana Zakanji iz Osnovne škole Franje Krežma iz Osijeka. U radionici će se izrađivati nakit od bakrene žice te privjesci za ogrlice s motivima glagoljice. Uz malo mašte i vrijedne ruke pod budnim okom voditelja radionica polaznici će se okušati u stvaranju nakita na nesvakidašnji način. Prilika je ovo za upoznavanje i s jednim povijesnim pismom – glagoljicom!

20:00 – 21: 00 ĐAKOVAČKE KRONIKE – projekcija

U suradnji s Foto – kino klubom Đakovo i ove godine pružamo našim posjetiteljima jednosatni povratak u ne tako daleku đakovačku prošlost. Članovi đakovačkog Foto – kino kluba čuvari su ovih dragocjenih video uspomena na svakodnevna zbivanja u našemu gradu, a Noć muzeja je idealna prilika da ove uspomene podijele s velikim brojem naših sugrađana.

21:00 – 22:00 LIKOVNA IZLOŽBA AKADEMSKOG SLIKARA ŽELJKA SUBIĆA – otvorenje

Željko Subić je akademski slikar, rođen 1949. godine u Osijeku. 1970. godine diplomirao je na Pedagoškog akademiji u Zagrebu, a 1976. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof. Ismara Mujezinovića. Od 1979. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i djeluje u Novoj Gradiški.

22:30 – 00:00 GOLDEN STRINGS ORCHESTRA – glazbeni program

Od 22:30 pripremili smo vam koncert tamburaškog komornog orkestra ''Golden strings orchestra'', kojega čine studenti osječke Akademije za umjetnost i kulturu. Uz tamburaške zvukove privest ćemo kraju još jednu ''Noć muzeja'' u Muzeju Đakovštine. Pridružite nam se i ove godine.

Vidimo se u Muzeju Đakovštine!