Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (177 words)

Predstavljena knjiga ”Narodna stranka u Slavoniji i Srijemu 1883. – 1903.”

DSC_510_20191111-135417_1

 Da su kvalitetne znanstvene publikacije koje se bave prošlošću Đakova i Đakovštine iznimno važne i dobrodošle na lokalnoj kulturnoj pozornici svjedoči i okupljeni broj posjetitelja koji je prisustvovao predstavljanju knjige ''Narodna stranka u Slavoniji i Srijemu 1883. - 1903.'' autora dr. sc. Branka Ostajmera, prošle srijede u Muzeju Đakovštine. Na predstavljanju su, osim autora, sudjelovali i dr. sc. Dinko Župan, viši znanstveni suradnik te ravnatelj Muzeja Đakovštine, mr. sc. Borislav Bijelić.

Tematika ovoga izdanja, kao što je iz naslova vidljivo, vezana je uz prostor Slavonije i Srijema, a značajan dio se bavi i Đakovom te Đakovštinom, u čemu leži i svrha prestavljanja ove knjige đakovačkoj publici. Predstavljači su se, između ostalih, dotaknuli lika i djela Dragutina Khuen-Héderváryja pa je okupljena publika imala priliku čuti nešto više o razlikama između uvriježene slike lika i djela ovoga bana u hrvatskoj historiografiji te povijesnih činjenica koje su u posljednje vrijeme ovu sliku počele pomalo mijenjati. U predstavljanju je bilo govora i o Mirku Hrvatu, đakovčaninu koji je bio predsjednik sabora u 19. stoljeću te o drugim istaknutim đakovčanima iz tematiziranog razdoblja.

Otvorena izložba ”Osijek na udaru brutalne agresij...
Sedma "Književna večer"

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731