Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (157 words)

Otvorena izložba ”Osijek na udaru brutalne agresije”

DSC_5143

U petak, 8. studenoga u Muzeju Đakovštine je otvorena izložba ''Osijek na udaru brutalne agresije'' autora Zlatka Dernaja, predsjednika braniteljske udruge Heroji Osijeka. Riječ je o multimedijskoj izložbi koja prikazuje agresiju na Osijek tijekom 1991., 1992. te 1995. godine. U sklopu izložbe prikazuje se i kratki dokumentarni film autora Branka Peka koji donosi snimke razaranja kulturnih, gospodarskih, civilnih, obrazovnih, zdravstvenih i ostalih objekata u Osijeku. Tijekom obrane grada život je izgubilo 1724 ljudi od čega 1327 branitelja te 397 civila. Kako sam autor navodi, izložba šalje poruku o apsurdnosti i strahotama rata te ukazuje na važnost održavanja mira i izgradnje mirne budućnosti za sve građane.

Na otvorenju su, osim autora, govorili ravnatelj Muzeja Đakovštine, Borislav Bijelić, zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Robert Francem te izaslanica Ministra branitelja Sanja Ivković, koja je i otvorila izložbu. Svečanost otvorenja je uveličala ženska klapa ''Certissa'' iz Đakova s pjesmama ''Moja domovina'' i ''Bože, čuvaj Hrvatsku''.

Izložbu možete posjetiti u Muzeju Đakovštine do 22. studenoga. 

Predstavljanje monografije i otvorenje izložbe "19...
Predstavljena knjiga ”Narodna stranka u Slavoniji ...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731