Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (188 words)

Pozivnica na otvaranje izložbe "Novi Perkovci- Krčavina: Prapovijesno višeslojno arheološko nalazište"

 Poštovani posjetitelji, pozivamo vas na otvaranje izložbe "Novi Perkovci- Krčavina: Prapovijesno višeslojno arheološko nalazište", koje će se održati u petak, 17. prosinca s početkom u 18 sati u Muzeju Đakovštine.
Bogatstvo Đakovštine arheološkim nalazištima iz gotovo svih razdoblja povijesti i prapovijesti opisano je u brojnim znanstvenim publikacijama, koje su iznosile pred oči javnosti davno zakopane tragove što ih je čovjek ostavio za sobom živjevši ili umrijevši na istom ovom prostoru kojega mi danas zovemo svojim zavičajem. Veliki skok u plasiranju Đakovštine u žarište interesa arheološke znanosti predstavljaju istraživanja čak 14 lokaliteta prije izgradnje dionice Sredanci – Đakovo – Osijek, koja prolazi Đakovštinom u smjeru sjever – jug u duljini od 25 kilometara Najjužniji od tih lokaliteta je upravo lokalitet Novi Perkovci- Krčavina. Istraživanja na ovom lokalitetu provedena su tijekom 2005. i 2006. godine. Ova će izložba predstaviti stotinjak vrijednih nalaza s tog područja te će posjetitelji moći vidjeti predmete tamo gdje su i pronađeni, izložene u kulturnoj ustanovi s područja Đakovštine.
Izložbu će predstaviti voditeljica istraživanja tijekom 2006. godine, arheologinja Katarina Botić i kustosica Jelena Boras, arheologinja Muzeja Đakovštine.
Otvaranje će se održati uz pridržavanje trenutnih epidemioloških mjera.
Radujemo se Vašem dolasku!Pozivnica na predstavljanje Zbornika Muzeja Đakovš...
Promocija zbirke pjesama Mojim sokakom autorice Ve...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731