Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (170 words)

OTVORENA IZLOŽBA SEBASTIJANA VOJVODE

IMG_951_20190924-105255_1

U Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar u petak 20. rujna, 2019. godine otvorena je izložba Sebastijana Vojvode „ Escape from the Mind Master / Bijeg od Gospodara Uma". Na otvorenju su govorili Josip Paloš, voditelj odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport, koji je izložbu službeno proglasio otvorenom, kustos GMV Zoran Šimunović i sam autor izložbe Sebastijan Vojvoda. Autor je pozdravio sve uzvanike i zahvalio se na dolasku.

Sebastijan Vojvoda zaposlen kao kustos i voditelj likovne djelatnosti na Pučkom otvorenom učilištu u Poreču, vukovarskoj publici približio je svoj način djelovanja u umjetnosti. Slikarstvo Sebastijana Vojvode počiva na tvrdnji da je danas puno teže naslikati apstraktnu sliku nego u prošlom stoljeću, za što prvenstveno krivi utjecaj novih medija. Geometrija kojom se bavi zapravo prikazuje bazičan model funkcioniranja društva i sistema moći kroz povijesne ideologije i njene materijalne reprezentacije: zigurati, piramide, tlocrti, kuće, uredi, korporacije. Ako izuzmemo ideološki kontekst, umjetnik daje pregled pojavnih varijacija geometrijske apstrakcije kroz povijest, od suprematizma do danas.

Izložba je otvorena do 30. rujna, 2019. godine.

VI. MUZEJSKA OLIMPIJADA - ŽUPANJA
Etnografska izložba "Umijeće šaranja tikvica u Sla...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731