Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (140 words)

Otvorena izložba "Ivan Tišov 1870.-2020."

U petak, 10. listopada u Muzeju Đakovštine otvorena je izložba posvećena Ivanu Tišovu i kojom se obilježava 150 godina od njegova rođenja. Svjetovni dio izložbe izložen je u Muzeju Đakovštine, a prikupljen je iz više muzeja i galerija u Hrvatskoj, dok je sakralni dio izložen u Spomen-muzeju Josipa Jurja Strossmayera. Te su dvije izložbe objedinjene pod nazivom "Ivan Tišov 1870.-2020." i posvećene su jednom od najznačajnijih i najplodonosnijih slikara s kraja 19. stoljeća i početka 20. stoljeća, rođenom viškovčaninu. Otvorenju je prisustvovao gradonačelnik Marin Mandarić koji je pozdravio ideju o izdavanju monografije o njegovom životu i djelu. O samom izazovu postavljanja izložbe su više govorili ravnatelj i autor izložbe Borislav Bijelić i upravitelj HAZU-ovog Zavoda u Đakovu, prof dr. Pero Aračić. Izložba je otvorena za posjetitelje do kraja studenoga. 

Prilog s otvorenja možete pogledati na sljedećoj poveznici: Otvorenje izložbe Tišov Đakovo livePredstavljanje digitalizacije fonetičnih zapisa Po...
Otvaranje izložbe "Ivan Tišov 1870.-2020."

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731