Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (141 words)

Otvaranje izložbe "Ivan Tišov 1870.-2020."

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe "Ivan Tišov 1870.-2020.", koje će se održati u petak, 9. listopada 2020. u Muzeju Đakovštine, s početkom u 19.00 sati.
Ivan Tišov zasigurno je jedan od prominentnijih hrvatskih slikara koji je svojim djelovanjem obilježio kraj 19. i prve dekade 20. stoljeća. Opus mu je velik i raznolik. U njemu posebno mjesto zauzimaju naručeni radovi za opremanje interijera najznačajnijih hrvatskih institucija na prijelazu stoljeća, pa i kasnije, sve do potkraj druge dekade dvadesetog stoljeća.
Ova izložba u Muzeju Đakovštine i izložba koja će biti postavljena u Spomen muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera zamišljene su kao prigodne izložbe u vrijeme održavanja simpozija o njegovom životu i radu, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. U Muzeju Đakovštine bit će predstavljen „svjetovni" Tišov - portreti, aktovi i pejzaži, dok će se u Spomen muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera nastojati izložiti što veći broj slika „sakralne" provenijencije.


Otvorena izložba "Ivan Tišov 1870.-2020."
Stari grad Pakrac – rezultati četvrte godine arheo...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731