Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (270 words)

Otvaranje izložbe "Omladinske radne akcije- dizajn ideologije"

 Poštovani posjetitelji, pozivamo Vas na otvaranje izložbe "Omladinske radne akcije - dizajn ideologije" autorskog tima Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić (umjetnička organizacija Kultura umjetnosti iz Zagreba), koje će se održati u četvrtak, 23. rujna 2021. godine s početkom u 19 sati u Muzeju Đakovštine.
Ova izložba je do sada prikazana u Zagrebu i Osijeku, a veliki interes dovodi je i u Muzej Đakovštine. Izložba daje uvid u način predstavljanja i promidžbe radnih akcija posredstvom vizualnih medija. Od početne agitacije zasnovane na tiskanim i šapirografiranim materijalima, dugovječnost radnih akcija rezultirala je bogatom i šarolikom produkcijom slika i skulptura, grafičkih mapa, plakata, letaka, brigadnih novina, razglednica, knjižica, iskaznica, priznanja, diploma, prigodnih poštanskih maraka, stručnih publikacija; filmskim (dokumentarnim i igranim) te glazbenim izdanjima. Za pojedine akcije koje su trajale više godina zaredom gradila su se i opremala cijela naselja, proizvodila se odjeća i obuća. Pored grafičkih dizajnera i likovni umjetnici bili su angažirani i stvarali na terenu - u brigadama, gdje su im se u amaterskim grupama pridružili brigadiri i brigadirke. Na izložbi se prikazuje izbor materijala posuđen iz brojnih institucija i od privatnih kolekcionara: plakati, knjige, novine, monografska izdanja, fotografije, grafičke mape, odjeća, značke i medalje, iskaznice, znakovi vizualnih identiteta. Biti će izloženi radovi mnogih poznatih autora: od grafičkih rješenja Marijana Detonija, Zvonimira Agbabe, Ivana Picelja, Mladena Galića, Branka Gavrića, Likovnog studia, preko fotografija Milana Pavića i Borisa Cvjetanovića do djela Pive Karamatijevića i Franje Mraza te filmskih i glazbenih uradaka.

Autori izložbe, postava i kataloga: Sanja Bachrach Krištofić, Mario Krištofić

Autori tekstova: Sanja Bachrach Krištofić, Mario Krištofić, Andreja Der Hazarijan Vukić, Bojan Krištofić, Reana Senjković

Suradnica:

Petra Husain

Izložbu organizira Muzej Đakovštine iz Đakova u suradnji s umjetničkom organizacijom Kultura umjetnosti iz Zagreba.Zagrebačka filharmonija - koncert
Gradski muzej Vukovar poziva Vas na otvorenje izlo...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731