Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (261 words)

Međunarodni dan muzeja – Gradski muzej Vukovar 2020.

95790600_3023630407658450_8560367551803031552_n

 25. EMA - Edukativno muzejska akcija povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja LJUBAV.

Međunarodni dan muzeja – Gradski muzej Vukovar 2020.

Ljubav prema umjetnosti !

Danas su nam svoje radove poslale djevojčice Karla i Klelia kako bi s nama obilježile nadolazeći Međunarodni dan muzeja. Hvala im :)

Gradski muzej Vukovar je prvotnom prijavom u program 25. edukativne muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja sa ovogodišnjom temom LJUBAV u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva planirao radionicu u suradnji sa vukovarskim obrtom „Mamine ručice". Radionica bi se bazirala na majčinoj ljubavi kroz povijest prateći koncepciju muzejskog stalnog postava sa jednim romantičnim nazivom LJUBAV U VUKOVARSKOJ PALAČI ELTZ. No zbog trenutne situacije sa COVID-19 cijela akcija na razini Hrvatske i svih hrvatskih muzeja će se održati virtualno to jest on line kao i nastava. Stoga smo temu malo modificirali i pozvali sve vukovarske osnovne škole da nam pošalju po nekoliko dječjih radova uzrasta 1. do 4. razred koje ćemo objaviti na našoj službenoj facebook i web stranici muzeja. Temu smo za ove prilike učinili općenitom tako da djeca licem uz lice sa najdražim bićima, stvarima, sredinama i pojavama koje u njima pobuđuju ljubav u kojoj se ogledamo uz lice majke, oca, najboljeg prijatelja, lice grada, njegovih ulica, spomenika, mostova, mirisa cvijeća i plavetnila Dunava pokažu crtežom tu silnu LJUBAV koja je divna tema ovogodišnje akcije.
Inače Gradski muzej Vukovar sudjeluje u muzejskoj edukativnoj akciji Hrvatskog muzejskog društva već 14. godinu za redom.
Muzej je na sam Međunarodni dan muzeja 18. svibnja otvoren za individualne posjete od 10 do 14 sati uz svo poštivanje postojećih mjera trenutne situacije.

Zaljubi se u Muzej – virtualna + izložba u parku M...
XIII. memorijal Ive Kerdića

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731