Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (174 words)

Zaljubi se u Muzej – virtualna + izložba u parku Muzeja

pozivnica

Pozivamo Vas na fotografsku izložbu „Zaljubi se u Muzej" koja će biti postavljena na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2020. godine u parku muzeja u Županji. Izložbom će se predstaviti mladenci s vjenčanja koji su odabrali županjski muzej te staru kuću Nemec kao kulisu za fotografiranje svog važnog dana, a koji su se odazvali pozivu muzeja i poslali svoje fotografije.

Budući da su se novonastalim okolnostima vezanim uz virus COVID-19 morali prilagoditi i muzeji, izložba će imati svoju virtualnu varijantu, ponešto drugačiju i atraktivniju. Naime, u suradnji djelatnika muzeja iz Županje i firme Bracha iz Osijeka, izložba je zamišljena kao „kviz" s kratkim pitanjima na koje će korisnik odgovarati jednostavnim izborom i tako otključavati dijelove izložbe. Nakon otključanog dijela izložbe, posjetitelj će napredovati u svom rangu, sve dok ne otvori cijelu galeriju fotografija mladenaca. Na kraju kviza, odnosno izložbe, korisnici će steći status „istinskog zaljubljenika u muzej". S obzirom na to da izložba nosi naziv „Zaljubi se u Muzej", ovim interaktivnim pristupom cilj je da se svaki korisnik kroz igru i sam zaljubi u muzej.💟

Interaktivna virtualna izložba - Zaljubi se u Muze...
Međunarodni dan muzeja – Gradski muzej Vukovar 202...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731