Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (232 words)

Kongres hrvatskih povjesničara umjetnosti, Galerija Klovićevi dvori 10. – 12.11. 2022.

PLAKAT-5.-KONGRES_20221110-094310_1

Ovogodišnji 5. kongres hrvatskih povjesničara umjetnosti koncipiran je u nekoliko tematskih cjelina koje se odnose na obnove nakon potresa, nove dosege i otkrića te studije i istraživanja.

Na kongresu sudjeluju i povjesničarke umjetnosti ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak i dr.sc. Jasminka Najcer Sabljak prodekanica za znanost s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku s temom „Vitraji zagrebačke katedrale i osječke konkatedrale u svjetlu uloge slavonskog plemstva".

Kongres će tematski obuhvaćati široki disciplinirani spektar iz svih povijesno umjetničkih razdoblja i područja umjetničkog stvaralaštva, od arhitekture i urbanizma do slikarstva, kiparstva i umjetničkog obrta, a odnosi se na nova istraživanja i spoznaje, metodološke iskorake i nove teorijske pristupe. Tematski će se baviti i poviješću struke i njezinih institucija, muzejskim radom i zaštitom baštine.

Organizatori kongresa su Institut za povijest umjetnosti i Galerija Klovićevi dvori pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Program 5. kongresa moguće je pratiti uživo (bez najave) i preko platforme Zoom, a za online praćenje potrebno se prijaviti na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PROGRAM:

https://www.ipu.hr/content/info/5KHPU_program_2022.pdf

KNJIŽICA SAŽETAKA:

https://www.ipu.hr/content/info/5KHPU_knjizica-sazetaka_2022.pdf 

Radionica izrade tradicijskog nakita
Izložba “Dječje igračke iz zbirke Etnografskog muz...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731