Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (154 words)

Gradski muzej Virovitica nominiran za najbolji europski muzej

500_2594

 EMYA - European Museum of the Year Award 2022. / Gradski muzej Viroivtica / #malivelikimuzej

Gradski muzej Virovitica tijekom 2021. godine prošao je proces ocjenjivanja i evaluacije sudaca Europskog muzejskog foruma te je jedini muzej iz Hrvatske nominiran za najbolji europski muzej.

Nagrada je zamišljena kao ocjena cjelokupnog muzejskog rada s posebnim naglaskom na suradnju s lokalnom zajednicom. Ovogodišnja dodjela održat će se u Estoniji od 4. do 9. svibnja 2022. gdje će se Muzej predstaviti pred 400tinjak muzejskih djelatnika iz cijele Europe.

Ravnateljica Muzeja, Mihaela Kulej, sudjelovat će na okruglim stolovima s temom stručnog muzejskog rada te održati prezentaciju o Muzeju i gradu Virovitici. Tijekom završne večeri europske muzejske konferencije, na svečanoj dodjeli nagrada, svi prisutni doznat će rezultate.

Gradski muzej Virovitica 2020. dobio je stručnu nagradu Hrvatskog muzejskog društva za najbolji stalni postav. Novi stalni postav nazvan "Drveno doba" interdisciplinarno se bavi temom drvo na univerzalnoj razini kroz primjere iz života, tradicije i kulture virovitičkog kraja.

OTVORENJE IZLOŽBE A- 8020 GRAZ
Uskrsna čestitka

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731