500_2594

 EMYA - European Museum of the Year Award 2022. / Gradski muzej Viroivtica / #malivelikimuzej

Gradski muzej Virovitica tijekom 2021. godine prošao je proces ocjenjivanja i evaluacije sudaca Europskog muzejskog foruma te je jedini muzej iz Hrvatske nominiran za najbolji europski muzej.

Nagrada je zamišljena kao ocjena cjelokupnog muzejskog rada s posebnim naglaskom na suradnju s lokalnom zajednicom. Ovogodišnja dodjela održat će se u Estoniji od 4. do 9. svibnja 2022. gdje će se Muzej predstaviti pred 400tinjak muzejskih djelatnika iz cijele Europe.

Ravnateljica Muzeja, Mihaela Kulej, sudjelovat će na okruglim stolovima s temom stručnog muzejskog rada te održati prezentaciju o Muzeju i gradu Virovitici. Tijekom završne večeri europske muzejske konferencije, na svečanoj dodjeli nagrada, svi prisutni doznat će rezultate.

Gradski muzej Virovitica 2020. dobio je stručnu nagradu Hrvatskog muzejskog društva za najbolji stalni postav. Novi stalni postav nazvan "Drveno doba" interdisciplinarno se bavi temom drvo na univerzalnoj razini kroz primjere iz života, tradicije i kulture virovitičkog kraja.