Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (164 words)

2. VEČER SVIBANJSKIH GLAZBENIH VEČERI

untitled-31_3_11zon

Dana 24. svibnja 2024. godine u Hrvatskom domu Vukovar održan je drugi koncert u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri koje organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji sa Hrvatskim domom Vukovar.

Nastupao je Osječki barokni ansambl koji je osnovan 2022. godine na inicijativu nekoliko osječkih glazbenika, a sve pod vodstvom renomiranog violiniste i koncertnog majstora HNK u Osijeku Bele Nagy. Ansambl se posvetio interpretaciji glazbe baroknog razdoblja i redovito nastupaju na glazbenim festivalima u zemlji i inozemstvu. U ansamblu nastupaju: violinist Bela Nagy, Vladimir Piskunov, Vilim Škreblin, Katarina Ćuk, violinistica Veronika Kilmajer, violončelice Maja Iljovska i Irena Kranjčević, kontabasista Igor Crnek te čembalista Maro Rica.

Izveli su skladbe najpoznatijih svjetskih skladatelja A. Vivaldia i J.S. Bacha-a.

Završetkom koncerta ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ana Filipović i ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić zahvalile su se i čestitale izvođačima na prekrasnom koncertu.

Također zahvalile su i publici koja nas podržava, te Ministarstvu kulture i medija RH i Gradu Vukovaru na stalnoj podršci ovih dviju ustanova.

Foto : Vedran Barić 

BOROVSKI SPOMENAR U FOTOGRAFIJI
1. VEČER SVIBANJSKIH GLAZBENIH VEČERI

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731