Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (166 words)

1. VEČER SVIBANJSKIH GLAZBENIH VEČERI

untitled-81

Dana 23. svibnja u punoj Mramornoj dvorani Dvorca Eltz održan je prvi koncert u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri koje organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji sa Hrvatskim domom Vukovar.

Nastupale su dvije šibenske akademske glazbenice Nera Gojanović i Gordana Pavić koje iza sebe imaju suradnju dugu 18 godina u kojoj broje preko petsto nastupa, no svaki put iznova oduševljavaju novim programima i vrhunskom izvedbom. Na pozornici im se pridružio zvijezda domaćih rock opera i mjuzikala, poznati kazališni tenor Đani Stipaničev.

Izveli su skladbe najpoznatijih svjetskih mjuzikala, kao što su Priča sa zapadne strane, Čarobnjak iz Oza, Fantom iz opere, Kosa, ali i onih domaćih - Jalta, Jalta, Tko pjeva zlo ne misli, Gubec Beg i Dundo Maroje.

Završetkom koncerta ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ana Filipović i ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić zahvalile su se i čestitale izvođačima na prekrasnom koncertu.

Također zahvalile su i publici koja nas podržava, te Ministarstvu kulture i medija RH i Gradu Vukovaru na stalnoj podršci ovih dviju ustanova.

Foto : Vedran Barić 

2. VEČER SVIBANJSKIH GLAZBENIH VEČERI
SVIBANJSKE GLAZBENE VEČERI 2024.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731