Sekcija etnologa poziva buduće muzealce koji se žele baviti baštinskim temama iz područja etnologije i antropologije da istraže mogućnosti studiranja u našim gradovima

Studij etnologije i antropologije na Odjelu za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru omogućit će vam kretanje kroz teoriju i praksu od tradicionalnog do popularnog, od lokalnog do globalnog, od partikularnog do univerzalnog. Mnoštvo zanimljivih kolegija na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija dat će vam širok uvid u različita područja znanosti koja uz iskustvo terenskog rada potiču na istraživanje i promišljanje kulture u svom najširem smislu. Stečena znanja, vještine i sposobnosti kasnije omogućuju zapošljavanje u muzejskim, arhivskim i konzervatorskim ustanovama, knjižnicama, različitim organizacijama i nevladinim udrugama, turističkom sektoru, nacionalnim parkovima, parkovima prirode i drugim ustanovama koje se bave čuvanjem, interpretacijom i prezentacijom kulturne baštine. Osim ustanova bliskih kulturnom sektoru zapošljanja su moguća i u privatnom sektoru (agencije za istraživanje tržišta, odjeli ljudskih resursa, društvene mreže, korporativni sektor, itd.) te u lokalnim zajednicama (HUB-ovi, udruge, lokalne akcijske grupe, itd.). Usvajanje naprednih teorijskih i metodoloških znanja na diplomskoj razini otvara mogućnosti daljnjeg usavršavanja na poslijediplomskoj razini i bavljenja znanstvenoistraživačkim i visoko stručnim radom u području humanističkih i društvenih znanosti.

Više o nama potražite na službenim mrežnim stranicama Odjela ili nas pratite putem FACEBOOK stranice.

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731