Sjednica IO MUIH-a 20.03.2009.

U Gradskom muzeju Požega, 20. ožujka 2009.g. održana je redovita sjednica Izvršnog odbora Muzejske udruge istočne Hrvatske sa sljedećim točkama:

1. Priprema za učlanjenje Muzejske udruge istočne Hrvatske u Hrvatsko muzejsko društvo
2. Realizacija Vodiča muzeja i galerija istočne Hrvatske
3. Prijedlog organizacije Godišnje skupštine u Gradskom muzeju Požega
4. Razno

Obzirom da je najvažnija točka bila vezana uz tehničku pripremu za učlanjenje Muzejske udruge istočne Hrvatske u Hrvatsko muzejsko društvo, uz članove Izvršnog odbora (Borislav Bijelić, Mladen Radić, Marina Vinaj, Tatjana Pajkr Engelmann i Maja Žebčević Matić) prisutni su bili i članovi MUIH-a Silvija Lučevnjak kao članica Izvršnog odbora HMD-a, te Miroslav Bjelobrk u svojstvu pravnog savjetnika.

Hrvatsko muzejsko društvo je na svojoj sjednici Izvršnog odbora 27. veljače prihvatilo službeni stav Muzejske udruge istočne Hrvatske, te načelno Društva muzeja i galerija Istre i Udruge muzeja sjeverozapadne Hrvatske, da sva tri regionalna muzejska društva u cjelini budu prihvaćena u članstvo HMD-a.

Poslije analize načina kolektivnog učlanjenja, dogovoreno je da se sljedeća sjednica sa pripremljenim pravnim prijedlozima modela „fuzioniranja“ održi 21. travnja u Požegi ili Osijeku uz prisustvo predstavnika svih zainteresiranih.

Također je dogovoreno da se Godišnja skupština MUIH-a održi u Požegi, krajem lipnja, poslije Godišnje skupštine HMD-a koja će donijeti konačnu odluku o pitanju vezanom uz 1. točku. Na našoj će skupštini biti prezentirana gruba priprema već gotovo sakupljenih materijala za Vodič muzeja i galerija istočne Hrvatske.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731