Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (190 words)

Sekcija etnologa poziva buduće muzealce koji se žele baviti baštinskim temama iz područja etnologije i antropologije da istraže mogućnosti studiranja u našim gradovima

Studij etnologije i antropologije na Odjelu za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru omogućit će vam kretanje kroz teoriju i praksu od tradicionalnog do popularnog, od lokalnog do globalnog, od partikularnog do univerzalnog. Mnoštvo zanimljivih kolegija na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija dat će vam širok uvid u različita područja znanosti koja uz iskustvo terenskog rada potiču na istraživanje i promišljanje kulture u svom najširem smislu. Stečena znanja, vještine i sposobnosti kasnije omogućuju zapošljavanje u muzejskim, arhivskim i konzervatorskim ustanovama, knjižnicama, različitim organizacijama i nevladinim udrugama, turističkom sektoru, nacionalnim parkovima, parkovima prirode i drugim ustanovama koje se bave čuvanjem, interpretacijom i prezentacijom kulturne baštine. Osim ustanova bliskih kulturnom sektoru zapošljanja su moguća i u privatnom sektoru (agencije za istraživanje tržišta, odjeli ljudskih resursa, društvene mreže, korporativni sektor, itd.) te u lokalnim zajednicama (HUB-ovi, udruge, lokalne akcijske grupe, itd.). Usvajanje naprednih teorijskih i metodoloških znanja na diplomskoj razini otvara mogućnosti daljnjeg usavršavanja na poslijediplomskoj razini i bavljenja znanstvenoistraživačkim i visoko stručnim radom u području humanističkih i društvenih znanosti.

Više o nama potražite na službenim mrežnim stranicama Odjela ili nas pratite putem FACEBOOK stranice. 

File Name: dopis-promotivni-OEA
File Size: 846 kb
Download File
Radionica izrade knjižice
Virtualna izložba ''Tikva mala, a stotinu šara''

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731