Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (123 words)

Predstavljen 14. broj Zbornika Muzeja Đakovštine

DSC_554_20191223-131340_1

U petak, 20. prosinca 2019. godine, predstavljen je novi broj Zbornika Muzeja Đakovštine, a u ime uredništva zainteresiranoj publici su ga detaljnije približili ravnatelj Muzeja Đakovštine, Borislav Bijelić te kustosice Ivana Dević i Jelena Boras. Ovaj 14. broj Zbornika i dalje je fokusiran na prostor Đakova i Đakovštine, a autori radova dolaze iz različitih znanstvenih i obrazovnih ustanova. Ukupno je osam znanstvenih članaka, dva rada na građi te osam prikaza i recenzija. Zbornik sadrži i aktivnosti Muzeja Đakovštine u 2017. i 2018. godini te nekrolog posvećen Marinku Zirdumu.

Zbornik će biti dostupan za preuzimanje na web stranici Muzeja Đakovštine, na mrežnim stranicama Hrčka - Portala hrvatskih znanstvenih časopisa (https://hrcak.srce.hr/zmdj), a u tiskanom obliku je dostupan u suvenirnici Muzeja Đakovštine po cijeni od 40 kuna. 

IN MEMORIAM
ŽIVE JASLICE MJESTO DRUŽENJA I ZAJEDNIŠTVA.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731