Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (195 words)

Predstavljanje knjige “Tomašanci-Palača-naselja iz mlađe kamenog, bakrenog i brončanog doba"

U petak, 14. svibnja 2021. u 19 sati u Muzeju Đakovštine bit će predstavljena knjiga 'Tomašanci – Palača – naselja iz mlađeg kamenog, bakrenog i brončanog doba''.
Publikacija je to koja se bavi vrlo bitnim arheološkim lokalitetom s prostora Đakovštine, a na kojemu su zaštitna istraživanja provedena 2008. godine, u okviru pripremnih poslova prije izgradnje dionice Đakovo – Osijek na autocesti A5. Iz samog naslova publikacije iščitava se važnost ovog lokaliteta na kojemu su ljudi boravili i u mlađem kamenom dobu, i u bakrenom dobu te u brončanom dobu. Detaljnije o samim istraživanjima i rezultatima te o samoj knjizi imat ćemo priliku čuti od voditeljice istraživanja i urednice knjige, dr. sc. Jacqueline Balen, muzejske savjetnice i voditeljice Pretpovijesnog odjela Arheološkog muzeja u Zagrebu. Na predstavljanju će govoriti i dr. sc. Rajna Šošić Klindžić, izvanredna profesorica na Katedri za prapovijesnu arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koja je ujedno i jedna od recenzentica knjige i Jelena Boras, kustosica arheološke zbirke Muzeja Đakovštine. Pridružite nam se na predstavljanju i saznajte brojne zanimljivosti kojima je ovo istraživanje u Tomašancima obogatilo arheološku znanost i izvan granica naše regije. Predstavljanje će se održati uz ograničen broj sudionika i poštivanje svih epidemioloških mjera.


Izložba SAKUPLJAMO ZAJEDNO - PRINOVE 2016.-2020.
Zlatovez na području istočne Hrvatske (12. 05. - 1...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731