Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
2 minutes reading time (432 words)

Poziv na sudjelovanje u izložbi "Đakovo - jučer, danas, sutra"

Untitled-2

Muzej Đakovštine povodom Dana grada Đakova nudi priliku svojoj publici za sudjelovanje u obilježavanju ovog svečanog dana kroz kreativni angažman u izložbi. Živimo u gradu kojega diči bogata povijest, prekrasni prirodni krajolik te iznimni ljudi koji ga nazivaju svojim domom. Pozivamo Vas da se inspirirate i motivirate tom bogatom ostavštinom ugrađenom u prepoznatljive vizure našega grada. Iskažite svoju ljubav prema Đakovu kroz fotografiju, crtež, videozapis ili tekst i dostavite u Muzej Đakovštine. I Vaš rad, bez obzira kako mali ili velik bio, može biti nekome inspiracija ili motivacija.

Izložba koju ćemo zajednički realizirati zove se; „Đakovo – jučer, danas, sutra". Ima zadaću na zanimljiv i interaktivan način, mješavinom dječje mašte, mladenačke neopterećenosti i nostalgije zrelosti potaći naše sugrađane da istražuju Đakovo kroz različite vremenske perspektive. Zamišljeni koncept nudi tri vremenska okvira koja će poslužiti našoj muzejskoj publici da iskažu svoj pogled na naš grad u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Tako smo i rasporedili zadatke za sve koji su voljni sudjelovati:

  • Za našu najmlađu publiku i one koji se tako osjećaju:

Zamislite kako će izgledati naše Đakovo jednoga dana kad budete odrasli. Kako će izgledati njegove ulice? Kako će izgledati vaša svakodnevica? Izrazite svoje maštovite ideje i vizije kroz crteže ili kratke sastavke i dostavite ih u Muzej Đakovštine, A. Starčevića 34, Đakovo.

  • Za mladu publiku i one koji se tako osjećaju:

Pozivamo vas da nam dočarate današnje Đakovo, kako ga vidite i kakvim ga svakodnevno doživljavate. Fokusirajte se na različite aspekte Đakova, na povijesna mjesta, kulturne punktove ili jednostavno na svakodnevicu koja ispunjava život suvremenih Đakovčana. Uobličite svoju viziju u fotografiju s tekstom ili kratki video zapis i pošaljite na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • Za odraslu i stariju publiku i one koji se tako osjećaju:

Dočarajte nam jučerašnje Đakovo kroz neke drage uspomene. Prikažite nam kako je Đakovo izgledalo u bližoj prošlosti kako bismo usporedili mijene krajolika i vizura tijekom vremena, napredak ili nazadovanje. Svoje uspomene nam dostavite u obliku teksta/sastavka ili stare fotografije s opisom na Muzej Đakovštine, A. Starčevića 34, Đakovo.

(Ukoliko nam dostavljate stare fotografije, iste će biti digitalizirane i odmah vraćene vlasniku).

Rok za dostavljanje radova je 5. svibnja. Ne zaboravite obavezno naznačiti ime i prezime autora rada.

S veseljem isčekujemo vaše radove!

Izložba je dio 28. Edukativne muzejske akcije (EMA) pod geslom "Za(jedno): svi za muzej!"

FESTIVAL ZNANOSTI 2023.
OTVORENA IZLOŽBA „PREDMET: HRVATSKI"

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731