Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (151 words)

Poziv na otvorenje izložbe i predstavljanje knjige Edit Glavurtić u Muzeju Đakovštine povodom obilježavanja Dana grada Đakova

 U petak 10 svibnja 2024. godine s početkom u 19 sati, u sklopu programa obilježavanja Dana grada Đakova, u Muzeju Đakovštine bit će otvorena izložba "Rascvjetavanje - Skice iz Edena" autorice Edit Glavurtić i odmah nakon nje promocija autoričine prve knjige, zbirke priča "Jagode i papar." Tematska izložba autoričinih slika uvući će posjetitelje u živopisno, proljetno raspoloženje i ostaviti dojam na svakoga, bili oni ljubitelji mrtve prirode ili ne. Zbirka sadrži osam priča u kojima autorica tematizira bliske odnose, kako među ljudima, tako i jedan, jednako dubok, a to je čovjek – pas.
Edit Glavurtić rođena je u Splitu, a u Zagrebu je završila osnovnu školu i Školu primijenjene umjetnosti. Odjel zidnih slikarskih tehnika završila je kod prof. Francina Doleneca. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za slikarstvo, diplomirala je 1988. godine u klasi prof. Đure Sedera. U Beču je na Schule für Angewandte Kunst stekla titulu magistra umjetnosti. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. 


7. BIJENALE SLIKARSTVA
Zbirka Tomljanović i Kljaković u sakralnoj umjetno...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731