Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (146 words)

Poziv na javnu tribinu na temu "Đakovčani na omladinskim radnim akcijama"

 Poštovani posjetitelji, pozivamo Vas na javnu tribinu "Đakovčani na omladinskim radnim akcijama", koje će se održati u petak, 8. listopada 2021. godine u 19 sati u Muzeju Đakovštine.

Nakon što smo u Muzeju Đakovštine 23. rujna otvorili izložbu Sanje Bachrach Krištofić i Marija Krištofića „Omladinske radne akcije – dizajn ideologije", u petak, 8. listopada, organizirati ćemo i javnu tribinu „Đakovčani na omladinskim radnim akcijama". Kako su nam autori izložbom približili radne akcije na jednom općem, globalnom planu, činilo nam se primjerenim porazgovarati sa nekim od naših sugrađana kako su oni osobno doživjeli radne akcije i kako ih vide danas, nekoliko desetljeća kasnije. Na tribini, koju će voditi ravnatelj Muzeja Đakovštine Borislav Bijelić, riječ će dobiti sedam bivših akcijaša koji će nam kroz slobodno intonirani razgovor približiti svoje motive odlaska na ORU, što im je tamo bilo dobro, a što loše, kako je izgledao jedan radni, a kako slobodni dan…Gradski muzej Vukovar Vas poziva na otvorenje eduk...
Održana skupština MUIH-a

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731